Många bollar i luften inför fotbolls-EM

Postnord, officiell logistikpartner till den svenska EM-truppen i Frankrike, har många bollar i luften för närvarande. Tillsammans med truppens övriga utrustning ska fotbollar förpackas och tryggt levereras till landslagets huvudcamp i orten Pornichet vid den franska Atlantkusten. I dagarna rullade de första leveranserna iväg genom Europa i en specialdesignad lastbil, med bilder av de svenska stjärnspelarna på långsidorna.

– Vi är mycket stolta över förtroendet att vara officiell logistikpartner till Svenska Fotbollförbundet och svenska EM-laget, säger Per Mossberg, kommunikationsdirektör i Postnord.

Nu är det endast några dagar kvar till fotbolls-EM. Alla arrangemang runt EM-festen är planerade in i minsta detalj, och alla spelare är laddade för sommarens stora sportevenemang. Svenska landslaget åker ner till Frankrike efter landskampen mot Wales på Friends Arena den 5 juni. Men då är stora delar av deras utrustning redan på plats i Frankrike. En del av den utrustning som EM-lastbilen levererar till landslaget är spelarställ, fotbollar, träningsutrustning och sjukvårdsmaterial.

– Pålitliga och punktliga leveranser är A och O i samband med att spelarna samlas i Frankrike. Alla förberedelser måste fungera till 100 procent, bland annat att landslagsutrustningen levereras enligt bestämt leveransdatum, säger landslagschefen Lars Richt.

Fotbolls-EM pågår i Frankrike 10 juni–10 juli och all utrustning måste vara på plats i god tid innan spelartruppen anländer. Den sista transporten från Sverige går i början av juni.

Det svenska herrlandslaget med lagkapten Zlatan Ibrahimovic i spetsen spelar sin första EM-match mot Irland på Stade de France i Paris måndagen den 13 juni.

Under fotbolls-EM går det åt en hel del material för de svenska landslaget:
– 400–500 träningsoveraller
– 500–600 tränings-t-shirts
– 400 tejprullar
– 600 liter sportdryck
– 200 kylpåsar

Postbil modell större. Foto: Magnus Liam Karlsson

Postbil modell större. Foto: Magnus Liam Karlsson

Posta en kommentar