Misstänkt pulver vid postterminal

I dag har larmet gått vid Postnords terminal i södra Stockholm då ett pulver som kan var skadligt hittats i försändelser
– När man inte vet vad det är för substans man hanterar kopplas alltid polisen in, säger Maria Ibsén, pressekreterare till SVT

Terminalen spärrades av efter pulverlarmet. Det var klockan 0.530 som personal upptäckte ett paket som läckte vitt pulver och lite senare samma sak i ett annan paket.

Nu är frågan om det handlar mjöl eller något annat farligt eller om det är något skadligt. Från Postnord kan man inte ignorera sådant här utan alla in polis och räddningstjänst.

Fler anställda fick duschas och saneras och man kontrollerade deras kläder.

. Kläder tas om hand och de som varit i direkt kontakt med paketen undersöks. Ingen har dock visa några symptom på att de varit i kontakt med något skadligt. Sex av dem fördes enligt SVT ändå till sjukhus.

Kring klockan 14.30 uppgavs att polisens bombgrupp var klar med sitt arbete och att material skickats för analys. Det tar dock flera dagar innan analyssvaren kan presenteras.

Enligt polisen kan analyssvaren komma att dröja en bit in på nästa vecka.

Postutdelningen har genom detta försenats i delar av Stockholm. Eftersom det är fredag dröjer det för många till på tisdag innan posten delas ut. Måndag är det heldag – Nationaldagen – och då delas ingen post ut.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic