Modern svensk raritet känd i bara fyra ex

Vår riksförening Häftessamlarna presenterar en modern svensk raritet. Det rör sig om Souvenirark SS7 Sjöräddningen 100 år, som kom ut 2007.

– I sann tradition, vilket vi samlare inte har något emot, så har posten berikat oss med cylindersiffror och kontrollnummer på alla souvenirark med början från SS1 Rock 54 -04, noterar Hans Backlund i Häftessamlarna

Kontrollnummer på Svensk sjöräddning - dock utan cylindersiffror

Kontrollnummer på Svensk sjöräddning – dock utan cylindersiffror

Det har visat sig att just cylindersiffra 2 plus kontrollnummer på arket SS7 Sjöräddningen från 2007 är extra ovanligt. I själva verket är faktiskt bara fyra ark kända, mellan kn 70837 samt 70840.

– Förhoppningsvis för andra samlare, så kommer fler ark att dyka upp, men tills vidare så befinner vi oss på outforskad mark.

Det finns andra ark som också är svåra, exempelvis SS27 (Vasaloppet) cyls + kn, eller SS1 Rock 54-04 (Elvis) med kn utan cyls.

– Ark med övertryck ”Provex” betraktar jag som relativt enkla att komma över.

– Allt som vi har kommit fram till, med betoning på kontrollnummer, finns i nedanstående länk. Jag vill framhäva att det är Sven-Erik Mattsson som har varit den drivande faktorn bakom detta, och han har även inspirerat mig till att samla souvenirark och block på mitt eget vis, säger Hans Backlund

Han tycker att det är trevligt att upplysa alla samlare om att det finns ovanliga moderna frimärken och att man kan köpa dom över disk.
– Vår hobby behöver goda nyheter, avrundar han.

Läs mer om souvenirark och block på Häftessamlarnas sida

 

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic