Monacophil 2013

5–7 december är det dags för Monacophil och där kan besökarna få se den gula treskillingen. Den är ju åter  i svensk ägo, vilket vi berättat om tidigare. Läs mer om utställningen här.

Svensk filateli på MonacoPhil 2013

MonacoPhil-katalogframsida_131205

I år är Sverige och svensk filateli hedersgäster på den internationella utställningen MonacoPhil 2013 som hålls den 5–7 december på Terrasses de Fontvieille i Monaco.

Utställningen, som omfattar filateli, posthistoria och filatelistisk historia från 1500-talet fram till 1920, presenteras i en unik utställningskatalog med Jonas Hällström som redaktör.

Katalogen innehåller så mycket mer än en vanlig utställningskatalog, det är en rikt illustrerad bok fylld med specialartiklar:
• A Synopsis to an Upcoming Publication about Swedish Postal History from the Skilling Banco Period av Gunnar Nilsson och Tomas Bjäringer RDP HFRPSL
• Introductions to the Swedish Exhibits av Utställarna
• Forgeries and Fakes in Swedish Philately av Tomas Bjäringer RDP HFRPSL
• Fathers of Swedish Philately born up to 1901
av Gustaf Douglas, Olle Pettersson och Tomas Bjäringer RDP HFRPSL
• Swedish Letters sent to non-GPU/UPU destinations after the time for the establishment of the General Postal Union – routes, rates and recorded covers av Staffan Ferdén
• Swedish Philatelic Literature av Erik Hamberg

Postiljonen är utgivare av denna 296 sidor exklusiva, inbundna bok, i färg. Boken är skriven på både engelska och franska och ges ut i en mycket begränsad upplaga.

Ett utdrag ur boken finns här. (pdf)