Nordia 2020 ställs in

På grund av det rådande läget kring coronapandemin har utställningsledningen för Nordia 2020 i Malmö tvingats ställa in allt som skulle ha ägt rum 4–6 december. Därmed faller också möjligheten att ha den resterande delen av förbundskongressen i anslutning till Nordia.

Förbundsstyrelsen ska snarast ha möte för att rådgöra om kongressens andra del som främst handlar om budget och motioner. Besked väntas inom någon av de närmaste veckorna.

Utställningskommitténs ordförande Lars Nordberg berättar här:

Vid ett extrainkallat telefonmöte onsdagen den 9 september i utställningskommittén för Nordia 2020 beslöts att ställa in årets utställning som skulle ägt rum den 4–6 december.

På grund av rådande covid 19-situation och inte minst Sveriges förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer, där även mässor och utställningar inräknas, har vi varit tvungna att fatta detta tråkiga beslut. Vi kan inte heller se att situationen skulle kunna förbättras tillräckligt mycket till december för att möjliggöra genomförandet på ett professionellt sätt av en bra och lyckad utställning.

Att genomföra en utställning med maximalt 50 samtidiga besökare ser vi inte som ett seriöst alternativ och skulle inte vara till gagn för någon. Gentemot utställare, handlare, funktionärer, besökare med fleraså anser vi det mest korrekt att fatta beslutet redan nu. Vi är givetvis väldigt besvikna själva och förstår att många fler blir det, men omständigheterna gav oss dessvärre inga alternativ.

Men vi undersöker nu olika möjligheter att eventuellt kunna arrangera utställningen vid ett senare tillfälle. Vi återkommer därför med ytterligare information inom kort så snart vi har något nytt att berätta. Per idag har vi alltså inte gett upp helt, utan fokuserar främst på möjligheterna.

Vi hoppas på allas förståelse och uppskattar ert tålamod!

Med vänlig hälsning,
Lars Nordberg

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic