Norge nästa!

Efter succéartade Stockholmia i månadsskiftet maj-juni är det dags för nästa stora frimärkshändelse, Nordia 2019 i norska Sarpsborg.
Sarpsborg ligger precis på andra sidan gränsen. Senast Norge arrangerade Nordia var 2013 och platsen då var Lilestrøm, även det strax utanför Oslo.

Det är två veckor till dess att utställningen öppnar, ett tredagarsarrangemang 23–25 augusti.
Jag hör själv till en av de svenska utställarna som kämpat hela sommaren med ett exponat som klockan 13.03 i dag var helt klart: 64 A3-sidor med totalt kring 320 vykort.

Det roligaste med hobbyn filateli-vykort är just att jobba fram ett exponat. När det väl är klart känns det inte som en befrielse utan att man gått i mål och kanske gjort något bra. Juryn kanske tycker annorlunda men viktigast är vad man själv uträttat. Det är just vägen fram till målet som är det mest fantastiska: Urvalet av objekten, fakta kring dessa och att göra en bra presentation. 

Tyvärr är vi invändigt många aktiva utställare i Sverige. Vi skulle behöva fler. Att ställa ut ger en extra dimension på samlandet som nog alla inte förstår. Man lär sig mycket om hobbyn och utvecklas hela tiden när man går från ”korpserie” och uppåt. Viktigast är inte att vinna en massa medaljer utan att ha kul. Vår hobby är också fantastisk.

Ett gott råd till alla samlare är att ta en tur till Sarpsborg, det ligger precis innanför gränsen och norrmännen brukar vara duktiga på att arrangera. Det blir många säljare på plats för att bjuda ut av sina lager och på utställningsramarna finns det säkert mycket lockande. Sedan är en utställning som alltid ett tillfälle att träffa likasinnade och ha kul.

Väl mött på andra sidan gränsen.

Posta en kommentar

2 kommentarer
  1. Kjell skriver:

    “Att ställa ut ger en extra dimension på samlandet, som nog alla inte förstår.”

    Helt klart, men juryn förstod inte mig och jag förstod INTE juryn, så därför slutade jag, att ställa ut.

  2. Lasse Lasse skriver:

    Lycka till alla utställare ska bli kul att se vad ni visar, särskilt ditt Per o Einars för vykort är roligast!