Välkommen till
Norrbottens filatelistföreningAktuellt hos NFF

 
•Fortsatt mötespaus.
Vaccinering kommit igång, ännu så länge får dock allmänheten vänta. Det verkar gå trögt med vaccintillförseln. Kanske många fått vaccin fram till sommaren så att vi kan dra igång mötesverksamheten igen fram emot höstkanten? Styrelsen räknar kallt med att det tidigast blir start då, men vi får se som sagt och rapportera när saker händer. Vår ordförande har skickat ut medlemsblad med mera information, både i fysisk form och digitalt till de som anmält epostadress.

Styrelsen har också beslutat att skjuta på årsmöte till hösten eftersom det i dagslaget är omöjligt att genomföra nu i februari och nuvarande styrelse sitter kvar tills dess.

 
•Inför 2021 och säsonglotteriet.
Tyvärr ökad smittspridning och fortsatt pandemi vilket gör att mötesverksamheten ligger i träda och får förmodligen göra så ett tag inpå nästa år. Vi får hoppas att det lägger sig och att vaccinering kommer igång. Gjorde idag ett besök på Storhedens handelsområde och man förstår lätt varför smittspridningen ökar, det är många som inte hörsammar FHM's råd...

Idag lägger jag ut bilder på årets säsonglotterivinster, kolla på den sidan. Klicka på bilden för att få en med högre upplösning. Köp lotter, inte nog med att det är enormt stor vinstchans (senast var den ca 1/4), lottförsäljningen bidrar till föreningens verksamhet och gör att vi kan köpa in nytt material till auktioner och lotterier.

Vår ordförande är just nu i skrivartagen och i början av december kommer nästa medlemsblad. Det skulle vara bra om så många som möjligt meddelar aktuell epost-adress till föreningen (se strax nedan) vilket skulle underlätta utskick av medlemsinformation enormt. Det kunde också göra att info kunde gå ut lite oftare när saker och ting händer.

 
•Fortsatt Pandemi
Tills vidare inställda fysiska möten, men vi får se under hösten hur saker utvecklar sig, oktobermötet är definitivt inställt och som det ser ut nu i slutet av september ser det inte ljust ut för höstsäsongen. Styrelsen har haft möte 8/9 och dragningen av säsonglotterivinsterna utfördes. Vinsterna är i skrivande stund förmodligen utskickade till de lyckliga vinnarna.
 
•Önskemål om medlemmars mailadresser.
Skicka mycket gärna in er mailadress till vårt mailregister vilket underlättar utskick av föreningsinformation, auktionslistor och annat material som kan intressera medlemmarna. Detta känns ännu mer angeläget så här under coronatider då fysiska klubbmöten tyvärr ej går att genomföra.
 
•Även majmötet inställt.
Som alla förmodligen redan förstått är även majmötet inställt och vi får hoppas på höstsäsongen istället. Dragningen i säsonglotteriet kommer att framflyttas och ske i anslutning till septembermötet och styrelsen har beslutat att säsonglotter kan köpas fram till 1:a september. Ett medlemsblad i email och fysisk form kommer snart att skickas ut där detaljer kring detta framgår bättre. Köp gärna fler lotter, i dagsläget är det vinstchans på nästan var tredje lott. Kolla sidan med säsonglotteriet där några vinster av de ca 50 totala visas.
 
•Aprilmötet inställt.
Pga rådande pandemiläge och samhällsspridning av Covid-19 har styrelsen beslutat att ställa in kommande möte den 14:e april. Tråkigt men nödvändigt. Hur det sedan blir med majmötet får vi återkomma till senare.
 
Så här i Coronatider
får somliga kanske extra tid att pyssla med sina papperslappar på kammaren när andra aktiviteter blir inställda och uppskjutna och folksamlingar helst ska undvikas.

Vi har i alla fall hunnit avsluta årsmötet i februari med omval på samtliga valbara poster. Sedan ett marsmöte med auktioner som huvudtema.

Piteträffen i Rosvik sista februari blev en lyckad tillställning med ett 50-tal besökare från norr- och västerbotten.  Det hölls föredrag om manipulerade stämplar och anordnades auktion där dock budgivningen inte var riktigt lika intensiv som när Floderussamlingen var i sin linda. Många objekt hittade dock nya ägare. Lunch och fika till de som förbeställt.

 
•Årsmöte 11 februari.
Redan dags för årsmöte igen, tyckte det var nyss... Förmodligen och förhoppningsvis enkla förhandlingar som snabbt avklaras som i fjol. Det blir dragning i närvarolotteriet, fika och flera mindre auktioner bl a rester från Floderussamlingen. Det blir info om piteträffen i Rosvik och vår ordförande har mer att berätta om sin långa resa. Väl mött  !!
 
•Årets första möte 14 januari 2020.
Decenniets första möte på tisdag. Auktioner. Dessutom näst sista chansen att skaffa poäng i närvarolotteriet som avslutas på årsmötet i februari.

Filateliträffen i Rosvik "Piteträffen" går av stapeln 29/2. Mera info närmare inpå.
Tid:    Lördag 29 februari 2020 kl. 08.00-18.00.
Plats:  Rosvik, ca 20 km Norr Piteå
Lokal: Folkets Hus Royal.
 
•Julmöte 11 december
Välkommen på Julmöte i Vesslans lokal på Kungsgatan. Det blir god förtäring med kaffe och smörgåstårta som huvudnummer och säkerligen en del andra aktiviteter också. En del auktioner blir det garanterat, ta med material. Kanske nåt litet föredrag också? Det finns bra utrustning för visning via dator till projektor. Man behöver i princip bara ta med en USB-sticka eller egen laptop om det passar bättre.

Årets Säsonglotteri är uppdaterat, bild upplagd. Se säsonglotterisidan. Ska försöka få fram en bättre bild för att visa kommande vinster som dras i maj.

 
•Extramöte med auktion i Gammelstad idag 26 oktober
Glömt att annonsera, fast det finns ju nämnt tidigare och i mötestiderna + att det gått ut mail med inbjudan till de som lämnat emailadress till NFF. Nu är det alltså träff i Gammelstad lördagen den 26 oktober. Flertal auktioner, så passa på att komplettera samlingen. Träffen äger rum i Luleå Hembygdsgilles lokaler vid Rutviksvägen 11 Gammelstad kl 10.00
 
Möte med auktioner 8:e oktober.
På mötet en hel del auktioner, bl a från NFF's kvarvarande lager BD. Vidare info om Gammelstadsträffen 26/10.
 
Säsongsupptakt 10/9
Höstens första möte i annalkande. Som vanligt en del auktioner. Vår ordförande berättar om sin resa. Vidare planering för hösten. Väl mött på Kungsgatan !
 
•Höststart
Om en knapp månad drar säsongen igång den 10/9. Då är vår ordförande tillbaka från sin långa resa och har säkert mycket att berätta. Mötesplaneringen för hösten är klar.

 Extramötet i Gammelstad blir den 26:e oktober. Mer info om tider, innehåll etc närmare inpå.

Julmötet måste vi flytta på från den 10:e till 11:e december då lokalen är upptagen just den 10:e. Så det mötet blir istället på en onsdag.

 
•Äntligen!
Nu fr o m idag 1/7 ligger hemsidan uppe igen, permanent hos SFF.  Så nu ska vi hoppas att det blir lugn och ro vad gäller hemsidans plats. Efter 4 månaders uppehåll behöver saker och ting uppdateras, får ta det eftersom. Mötesdagarna finns dock redan uppe då jag tyckte att det behövde prioriteras.
 
Årsmöte 12/2
Sedvanliga årsmötesförhandlingar som brukar gå raskt och smärtfritt för det mesta. En hel del andra aktiviteter blir det med dragning i närvarlotteriet, fika och flera mindre auktioner bl a från Floderussamlingen inkl en del POB och annat smått och gott. Info ang kommande Piteträffen i Rosvik.
 
•Säsonglotteriets vinster presenteras
Kolla in sidan med säsonglotteriet där årets högvinster presenteras. En riktig kanon som högvinst, troligen den bästa vi haft. En åttaskilling i sista nyansen 4h med Sjömanintyg "mycket gott ex". Lotter finns kvar att köpa för 40kr/st, lottantalet maximerat till 300 st och det är 50 st vinster, så chansen att vinna är överhängande.
 
•Hemsidan kommer att byta adress
Den 28/2 är sista dagen för hemsidan på denna plats hos comhem som lägger ner och stänger sina servrar för hemsidor. Har diskuterat med SFF om att få placera vår hemsida hos dem och det kommer nog att gå bra. Dock i dagsläget lite oklart exakt när då SFF kommer att byta ISP till Binero inom några veckor. Om vi har otur kommer därför hemsidan att ligga nere (förhoppningsvis) kortare tid. Mera info har jag ej i dagsläget, men jag har kontakt med SFF's kansli som jobbar på saken. Om ni inte hittar sidan efter 28/2 så håll koll på SFF's sida.
 
•Filateliträff i Rosvik 23/2
Piteå Frimärksklubb hälsar alla välkomna till ”Piteträffen” i Rosvik i Folktes Hus Royal. Lördag 23 februari 2019 kl. 08.00-18.00, aktiviteter från 09.30 med auktioner som startar kl 13.30. Mera upplysningar här närmare inpå...
 
2019 års första möte 8/1
Så var det dags för januarimöte. Kommer som vanligt en del auktioner inkl. en del intressanta POB från Floderus pärmar. Väl mött!
 
•Julmöte 11 december
Välkommen på Julmöte i Vesslans lokal på Kungsgatan. Det blir god förtäring med kaffe som huvudnummer och säkerligen en del andra aktiviteter också. Medlemmarna är flitiga på att ta med material för utauktionerande vilket är trevligt. Kanske nåt litet föredrag också? Det finns bra utrustning för visning via dator till projektor. Man behöver i princip bara ta med en USB-sticka eller egen laptop om det passar bättre.
 
•Novembermöte med auktioner 13:e november
Föreningen fortsätter att auktionera ut Floderusmaterialet. Vid detta möte inte så dyra objekt men ändå en hel del intressant BD-material. Eftersom det är ett auktionsmöte så blir det ett flertal auktioner med material ur medlemmarnas gömmor. Kom och bjud !
 
•Filateliträff i Boden 27:e oktober med auktioner.
Så var det dags för NFFs auktion vid höstens extramöte. I år kommer träffen att hållas i gamla Tingshuset i Boden. Den som vill komplettera sin samling med förfilateli Haparanda, båtbrev från 1870 talet, svåra Putinpalo mm får nu ett tillfälle som inte är så ofta förekommande. I år blir det inte möjligt med skriftliga bud utan objekten säljs vid öppen auktion i samlingslokalen.
Auktionslista och bilder.
Väl mött i Boden Kyrkogatan 38 från kl 10.00.
 
Möte med auktioner 9:e oktober.
På oktobermötet en hel del trevliga men inte allt för dyra auktionsobjekt från NFF's samling Norrbotten. Även info om Bodenträffen 27/10. Väl mött på Kungsgatan!
 
•Höststart 11:e september.
Efter en fantastisk sommar utan att man haft en tanke på papperslapparna drar nu höstsäsongen igång. Sedvanliga filateliträffen i Gammelstad i november blir istället 27:e oktober i Boden, se fliken mötesdagar. Vi återkommer till den begivenheten när vi vet mer omikring.
 
•100-års-kalas och 80-årsjubileum 15 augusti
Arne Åberg fyller aktningsvärda 100 år och bjuder på kalas hemma i villan på Hertsön. Gick med i NFF redan 1938 och har alltså 80 års medlemsskap bakom sig. Vi gratulerar stort!
 
•Sommarlov!
Man kan inte klaga på majvädret i alla fall, förhoppningsvis blir sommaren fortsatt lika bra vädermässigt, i annat fall får man ägna sig åt papperslapparna.
Väl mött till hösten och vi drar igång igen 11:e september på Kungsgatan.
 
•Säsongavslutning 8 maj med dragning i säsonglotteriet mm.
Trots att föreningen auktionerat ut en mängd märken under 2017/18 från den inköpta Floderussamlingen finns en hel del märken kvar, så vi fortsätter med detta även under kommande höst. Men redan nu i maj auktion med en del billigare BD-objekt som ändå inte är allt för vanliga. Det blir också dragning av säsonglotteriet, högvinster kommer att visas någon dag innan och i fortsättningen redan under hösten inför lotteriförsäljningen. Kom på mötet och köp gärna fler lotter då detta kommer föreningen till handa och gör att vi kan upprätthålla ytterligare lotterier och auktionsobjekt.
 
Aprilmöte 10/4.
På aprilmötet fortsatt utauktionerande av objekt från Floderussamlingen. Väl mött på Kungsgatan. Påminner även om AC-träffen och Regionträff Norr i Vindeln 20-21/4. Auktionslistor, program mm från båda dessa begivenheter utskickade till de medlemmar som anmält emailadress till NFF.
Om du som medlem inte gjort det, passa på nu och meddela till vårt mailregister.
 
•Filateliträff i Rosvik 24/3.
"Piteträffen" i Rosvik upprepar sig. Föregående års träff mycket lyckad. Samma lokal som tidigare Folkets Hus Royal. 08-18, aktivitet från ca 09.30. Många deltagande föreningar, auktioner på em, visning på fm, handlare på plats. Möjlighet till fika och lunch, kräver dock förbeställning liksom behov av bord för försäljning/auktion. Missa inte denna begivenhet!

Nu är det alltså dags för NFF:s bästa auktion under vårsäsongen. Flera bra objekt bla Råneå 4-katstämpel på 4 skb, Hindersön i praktavtryck på 5 öre OII på vykort, 3 båtbrev från Norrbotten till Stockholm mm. En spännande dag hos Piteå Frimärksklubb i Rosvik.

Auktionslistan inklusive bildfil skickas ut till de som lämnat mailadress och det finns möjlighet att bjuda skriftligt på auktionen före 23/3 kl 12.00.

 
•Vårmöte 13/3 med auktioner.
Marsmötet sedvanligt fyllt med medlemsauktioner, även en del material från Floderus kommer att försäljas av NFF. En liten försmak av auktionen som kommer att hållas i Rosvik 11 dagar senare. Mer info närmare inpå.
 
Årsmöte 13/2 på Kungsgatan
Årsmötesförhandlingar otroligt smidiga och valen gick raskt. Omval på samtliga poster, ett stort tack till alla som ställer upp . Kvällsauktioner, närvarolotteri med fina vinster utdelades. Bra uppslutning, 22 närvarande. Beslut om att fortsätta med nuvarande möteslokal framöver.
 
•Tills vidare lokal på Kungsgatan 28
Vi fortsätter tills vidare i lokalen på Kungsgatan. Den passar väl för våra behov och är bokad under hela vårsäsongen.
 

•NFF under 2018
Årets första möte 9/1 blir i samma lokal som julmötet, Kungsgatan 28 i centrala Luleå. Vi fortsätter att sälja ut objekt från Floderus samling och hoppas att köplusten håller i sig. 2017 blev ett intensivt år med 12 auktionstillfällen och bra tillskott i föreningens kassa och det finns fortfarande kvar många objekt i Floderus stämpelsamling så även 2018 kommer att bli ett år med intressanta auktioner.

 
•Julmötet 12 december i ny lokal
Som nedan nämnt blir julmötet i ny lokal på Kungsgatan 28, ingång från Kungsgatan alldeles bredvid Svensk Fastighetsförmedling. Klicka på adressen ovan så öppnas en karta i google. Porten är låst, men vi ska försöka ha den på glänt. Man kan knacka på rutan till  samlingslokalen vars fönster vetter mot Kungsgatan till vänster om porten om den slås igen. Parkering finns på Kungsgatan alldeles utanför på båda sidor av gatan, närliggande parkering även på Magasinsgatan, Skeppsbrogatan och Hermelinsgatan, alltså runt hela kvarteret ner mot rättscentrum. Borde inte vara svårt att hitta parkering en tisdag kväll utan att behöva gå så många meter och eftersom det är efter kl 18 så är det inga parkeringsavgifter. Som vanligt smärre festligheter med kaffe, smörgåstårta och trevlig samvaro. Varmt välkomna!

För övrigt kan nämnas att styrelsen träffats och dragit upp riktlinjer för fortsatt utauktionerande av Floderusmaterialet vid bl a Piteträffen i Rosvik 25:e mars 2018 samt vid Filateliträffen i Gammelstad november 2018. En del lite enklare material vid ordinarie mötenas vår- och höstauktioner. Håll utkik för det kommer alltså mer bra saker.

 
Filateliträffen i Gammelstad 11 nov
blev en lyckad tillställning med deltagare från Vindeln, Arjeplog, Piteå, Boden och Luleå. De ca 30 deltagarna bjöds på en blandning av kaffe, försäljning, filateliinformation, lotteri och auktioner vilket gjorde att mötets 6 timmar blev innehållsrikt. Ett stort tack till alla deltagare för att ni gjorde dagen till ett trevligt möte. Ett speciellt tack till Elisabet Martinsson som såg till att vi hade tillgång till kaffe och kakor hela dagen.
Resultatlista från NFF's auktion kan beskådas, flera objekt till priser långt över utrop.

Vid nästa möte på tisdag 14/11 blir det höstauktion med lite enklare material ur föreningens BD-samling. Sedan rustar vi för julmöte i ny lokal och senare för vårsäsongens begivenheter med Rosviksträff, marsauktion mm. då vi fortsätter med fint Floderusmaterial BD.

 
•Ny lokal i december !
Vid julmötet den 12 december kommer vi att hålla till i Brf Vesslans samlingslokal Kungsgatan 28, ingång från Kungsgatan. Denna lokalen är just nu en tillfällig lösning, men är också ett alternativ för fortsättningen. Vi får återkomma till saken när vi hittat en mer permanent lösning på lokalfrågan.
 
•Extramöte med auktion i Gammelstad 11 november
Så var det dags igen. Vid NFF:s träff i Gammelstad lördagen den 11 november kommer flera bra BD objekt att auktioneras, så passa på att komplettera samlingen. Träffen äger rum i Luleå Hembygdsgilles lokaler vid Rutviksvägen 11 Gammelstad kl 11.00
Auktionslistan inklusive bildfil skickas ut till de som lämnat mailadress och det finns möjlighet att bjuda skriftligt på auktionen före 10/11 kl 12.00.
 
•Säsongupptakt 12 september !
Vi drar igång igen 12:e september på Malmgården. Mötesdagar är spikade för både höst- och vårsäsong. Från december är vi dock i behov av ny lokal och styrelsen arbetar för att få fram en sådan som passar vår verksamhet, det finns några alternativ än så länge. Vi får återkomma till saken när vi vet mer. Vi kommer att ha ett extramöte i Gammelstad i november och förstås fortsatta trevliga auktioner med mera Floderusmaterial BD. Ytterligare info kring detta när det närmar sig.
 
•Sommarlov!
Säsongavslutningen välbesökt, 24 medlemmar på plats. Dragning i säsonglotteriet. Mindre klubbauktioner. Planering för kommande säsong och fr a inför kommande auktioner igång och styrelsen kommer att ha extramöte inom kort för denna planeringen. Nu välbehövligt sommarlov och så drar vi igång igen i september. Väl mött!!!
 
•Säsongavslutning 9 maj med dragning i säsonglotteriet mm.
Det har varit en intensiv vår med många auktioner med trevligt BD-material. Inte nog med det blir det en ytterligare mindre auktion med norrbottens-material i samband med våravslutningen, så kom till mötet. Då blir det också dragning av säsonglotteriet, se sidan där säsonglotteriet presenteras. OBS! Det går att köpa säsonglotter i princip fram till dragningen på mötet den 9/5 om det finns kvar. Lottantalet är maximerat till 300 lotter.
Sedan blir det ett välförtjänt sommaruppehåll inför en ytterligare intensiv säsong med flera trevliga auktioner med BD-material att se fram emot.
 
•NFF-objekt på Tradera 6-7 maj avslutad.
Från den tidigare inköpta samlingen bjöd föreningen ut drygt 50 objekt på tradera med slutdatum lördag kväll samt söndag dag 6-7 maj. Bl a en 3-skilling, Många vackra BD-stämplar, en stor del på Oscar II. Även ett adresskort med den svåra "Öppnat Kontrollstationen i Boden" 1917. Alla objekt med utropspris 10 kr utan reservationspris. Auktionen avslutad och resultatet strålande. Vi tackar för buden. Det här får vi förmodligen göra om vid nåt tillfälle framöver under hösten.
 
•Träff i Arjeplog 5-6 maj.
Vid jubileumsträffen i Arjeplog den 5 – 6 maj har vi inom NFF sammanställt en mindre auktion med objekt som i många fall har anknytning till Arjeplog. Inför auktionen är det möjligt att lämna skriftliga bud. Här finns auktionslista och bilder. Bud kan lämnas per mail men glöm inte namn och adress. Nästa NFF auktion blir vid majmötet, lista skickas ut i början av maj.
 
•Aprilmöte 11/4
Vid aprilmötet kommer föreningen att ha en enklare auktion med objekt som inte varit med eller inte blivit såld vid tidigare auktioner. De objekt som inte blivit sålda tidigare får nu ett reducerat utgångspris så passa på att komplettera.
 
•Önskemål om medlemmars mailadresser.
Skicka mycket gärna in er mailadress till vårt mailregister vilket underlättar utskick av föreningsinformation, auktionslistor och annat material som kan intressera medlemmarna.
Bl a kommer fina klubbauktioner att genomföras vid mötena i mars och november 2017 med trevligt bättre Norrbottensmaterial från Floderus samling, detta fortsätter även under 2018.
 
•Marsmöte i snöoväder
Marsmötet hade som vanligt fokus på auktioner inom filateli och vykort. Föreningen hade åter en bättre auktion med objekt från förra höstens inköpta samling och dessutom hade flera medlemmar med egna auktionsobjekt. Trots ett ymnigt snöfall och plusgrader var mötet välbesökt vilket resulterade i livlig budgivning. Av föreningens 40 objekt hittade 33 objekt köpare som i flera fall nådde slutpriser långt över utropspris. Auktionen gav ett välkommet tillskott i kassan vilket vi tackar medlemmarna för.
 
•Vårauktion 14/3
Jahapp, då var det redan snart dags för nästa evenemang! nämligen vårsäsongens auktionsmöte. Vi fortsätter att auktionera ut delar av samlingen BD-stämplar som föreningen köpte i höstas. Det finns en del godbitar bland de 40 objekten så se till att Du blir med på mötet. Auktionslistan inklusive bildfil skickas ut till de som lämnat mailadress och det finns möjlighet att bjuda skriftligt på auktionen före 13/3 kl 12.00.
 
•Piteträffen i Rosvik succéartad!
Träffen i gamla Royal, folkets hus. Strålande vinterväder utanför. Pitetidningen på plats och ett reportage finns att läsa i nättidningen. Filateliträffen i Rosvik var en mycket lyckad tillställning med deltagare från föreningar i Norr- och Västerbotten. Mer än 30 deltagare registrerade budspade och 13 olika auktioner genomfördes. Dessutom fanns det fler än 10 bord med försäljning av frimärken, vykort, postala dokument och annat med koppling till filateli och vykort. Piteå Frimärksklubb skall ha mycket beröm för arrangemanget inte minst för ordnad lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika. Materialet från Norrbottens Filatelistförening såldes till höga priser. Brevet Alviksnäs för 6200 kr (mot utrop 3000 kr)  och brevet med Luleå Bågstämpel typ 1 för 3550 kr (utrop 1500 kr). Ett brevomslag med 12 öre vapen med stämpel Överkalix och Nederkalix strax nedom rönte stort intresse och såldes för 850 kr mot utrop 200 kr. En komplett resultatlista finns att beskåda. Bildlista finns i förra inlägget nedan.
 
Filateliträff i Rosvik 25/2 2017 med auktion
Missa inte Filateliträffen i Rosvik 25/2 dit ett 40-tal objekt från den inköpta samlingen kommer att landa, flera mycket trevliga. Förmodligen en av de bästa auktionerna inom föreningen de senaste decennierna. Till salu finns bl a:
8 sk bco på brev med Luleå fyrkantstämpel
Alviksnäs (15 öre röd profil vänster) på brev!
Brev Luleå bågstämpel typ 1
Oscar II Hindersön på vykort

Hur många brev med Alviksnäs har ni sett? Inte många kan man förmoda, unikum?
Märket med skada men vilket objekt, dessutom med firmaavsändare från orten.

Här finns också en komplett auktionslista över objekten samt en bildlista i PDF-format.

 
•Årsmötet 14/2 2017 genomfört.
Ovanligt välbesökt, 22 medlemmar. Priser till vinnare av närvarolotteri och snabbinbetald årsavgift utdelades. Gissning av "Musse Pigg". Vid själva årsmötesförhandlingarna omval på samtliga poster, detta gick snabbt och smidigt m a o. Tack till alla förtroendevalda som ställer upp. Flera små kvällsauktioner, bl a POB-stämplar från Floderus samling såldes. Urvalshäften och fika.
 
•NFF-material hos Norrbottens föreningsarkiv:
Vi har fått en förteckning på det material från NFF som f.n. finns lagrade hos Norrbottens Föreningsarkiv på Björkskatan.
 
•Inköp av stor samling Norrbottensobjekt
Föreningen har i höstas köpt in en större samling norrbottensobjekt genom dödsboet efter Sten Floderus, Kungälv. Han hade ett långt medlemsskap i NFF alltsedan 1951, Många pärmar frimärken, brev och vykort. Flera rara objekt och många vackra stämplar. En del kommer att gå till lotterier men en stor del kommer att försäljas på klubbauktioner och vid filateliträffar. Jag kommer att skriva mera om detta efterhand och även att lägga in en del bilder när objekt kommer att auktioneras ut. Så håll utkik efter Rosviksträffen i februari, klubbmötena i mars och november då vi har auktion.