Nytt superrekord för Postnord

Natten till tisdagen slog Postnord paketrekord för ett enskilt dygn: över 921 000 paket och nästan 348 000 varubrev passerade genom Postnords terminaler. Totalt hanterades nästan 1,3 miljoner e-handlade försändelser det senaste dygnet, en ökning med 25 procent jämfört med förra årets rekorddygn.

Det är svenskarnas fortsätta förflyttning till e-handel till följd av coronapandemin samt en rekordhög försäljning som ligger bakom de stora volymerna.

2019 låg rekordet på över 1 miljon paket på under samma dygn.

– Vi förutspådde att detta skulle bli ett nytt rekordår, vi hade såklart en prognos, men att hantera nära 1,3 miljoner paket under ett och samma dygn är stort, jag är stolt. Det här är den roligaste perioden på året, men också den mest intensiva och alla våra medarbetare sliter nu för fullt för att vi ska få ut alla paket i tid. Hittills rullar allt på enligt plan, säger Mathias Krümmel, chef för Produktion på Postnord.

Den senaste e-barometern för tredje kvartalet visade att 33 procent planerade att handla på den Svarta fredagen. I och med tuffa påbud att undvika trängsel har många vänt sig till e-handeln. Konsumenterna uppgav själva att de flesta köpen mestadels kommer att vara elektronik och modevaror. Hur mycket inköp som gjordes presenterar Postnord i en ny undersökning den tredje december.

– Många av helgens paket är nu ute hos ombuden eller på väg till dem och vi vill fortsätta påminna alla om att vara extra försiktiga när man hämtar ut sitt paket i år. Många ombud har begränsat med utrymme och det kommer att vara högt tryck ända fram till jul. Vi uppmanar därför alla till att förbereda sina upphämtningar genom att legitimera sig i Postnord-appen, hämta upp sitt paket på andra tider än rusningstid för att minska trängsel och väl på plats att hålla avstånd och undvika fysisk kontakt, säger Mathias Krümmel.

Posta en kommentar