Posthistoria får ny ägare

Christer Karlsson och Mats Carlstedt på Posthistoria World Wide AB i Uppsala har sålt sitt företag till Skanfil som är Norges största frimärksföretag och som för övrigt ett av Europas största frimärksföretag.

Det var den 7 januari som affären blev klar och Posthistoria blir därmed i fortsättningen Skanfil Sverige AB.

Skanfil omsatte 2012 motsvarande cirka 130 miljoner svenska kronor och har 40 anställda.

– Många nyheter presenteras framöver. Bland annat kommer vi att erbjuda köp och försäljning av material till Skanfil Auktioner AS, ett av Nordens största auktionshus inom frimärken och mynt. Nästa stora auktion är 18 och 19  januari, berättar Christer Karlsson och Mats Carlstedt, som ägt Posthistoria och som nu slutar i det företag de haft sedan starten för sex år sedan.

Christer har i många, många år varit i frimärksbranschen medan Mats har ett förflutet i bankvärlden. Tillsammans lanserade de säljsajten posthistoria.se som blivit mycket framgångsrik.

Företaget har redan flyttat från Uppsala till Upplands Väsby. Robert Stolt som varit anställd fortsätter i det nya bolaget och nu med utökade ansvarsområden. Dessutom har Stefan Karlsson rekryterats till bolaget som ansvarig för verksamheten.

– Vi vill passa på att önska Skanfil Sverige AB ett stort lycka till i framtiden. Samtidigt vill vi passa på att tacka alla våra kunder som vi haft nöjet att hjälpa under årens lopp. Nu kommer den servicen att utökas och ytterligare tjänster kommer att erbjudas, säger Christer Karlsson och Mats Carlstedt som nyligen passerat 60 respektive 50 så det blir nog fortsatt verksamhet, om inte i frimärksbranschen så i någon annan bransch.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic