Postiljonens vårauktion skjuts upp


Postiljonen har beslutat att skjuta upp sin vårauktion från 3–4 april till 14–15 maj. Orsaken är coronaviruset.

– Vår högsta prioritering är att säkra våra kunders och medarbetares hälsa. Ddärför följer vi den svenska folkhälsomyndighetens uppmaningar angående åtgärder för att minska spridningen av viruset. Detta inkluderar speciella rutiner kring hygien, resor och sociala kontakter. Av denna anledning väljer vi att skjuta fram vårauktionen, uppges från företaget.

Ett annat viktigt skäl till att man tar det extraordinära beslutet att skjuta upp auktionen är stängningen av den danska gränsen fram till den 14 april. Detta omöjliggör svensk tillgång till Köpenhamns flygplats
– ”Vår flygplats” ligger bara 20 minuters tågresa från vårt kontor, och stängningen har gjort det omöjligt för våra utländska kunder att på detta sätt resa hit för att delta i visningar och på auktionen.

För att fortsatt kunna erbjuda våra kunder värderingsservice samt auktionsvisning inför vårauktionen håller kontoret öppet enligt våra normala öppettider. Dock vill vi göra er uppmärksamma på följande:
Samtliga auktionsvisningar såväl som kundbesök och medarbetarkontakter kommer att genomföras utifrån ett hygien- och säkerhetsprotokoll som har utformats speciellt för denna situation av Postiljonens företagshälsa, Avonova.

Auktionsvisning i Köpenhamn den 25 mars samt Poliljonens medverkan och visning på Sfex 2020 i Helsingfors den 28–29 mars ställs in på grund av reserestriktioner och uppskjuten utställning.
Auktionsvisningen på Postmuseum den 18 mars genomförs som planerat. Alla svenska enkelobjekt samt utvalda partier och samlingar kommer att tas med. Hygien- och säkerhetsåtgärder kommer att vidtas på visningen.

– Den planerade auktionsvisningen på vårt kontor kommer att hållas den 30 mars – 3 april. Om du vill besöka oss dessa datum skulle vi vara mycket tacksamma om du kan meddela oss i förväg. Då kan vi bättre uppskatta antalet besökare under veckan och planera för er. Önskas hjälp med reseplanering kan vi bistå.

– Vi kommer att vara flexibla med extravisning fram till auktionen den 14–15 maj. Om du vill komma på visning under denna period så vänligen kontakta oss, vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose detta. Alla datum där visning efterfrågats och sedan bokats kommer att läggas upp kontinuerligt på vår webbplats. Möjligheterna till digital visning kommer att utökas. Kontakta oss med önskemål så ser vi vad vi kan göra. Glöm inte att de flesta samlingar redan har många extrabilder i vår webbkatalog. ”Visningar” via telefon och Skype kan också vara ett alternativ.

– Ni som redan har lämnat skriftliga bud till auktionen hoppas vi har förståelse för situationen. Vi är väldigt tacksamma för era bud men vi kommer givetvis att acceptera om någon vill dra tillbaka sina bud. Om så är fallet ber vi er att meddela oss detta så snart som möjligt.
– Postiljonen är ett digitalt välutvecklat företag, vår omfattande webbkatalog publiceras på en rad olika auktionsportaler och innehåller tusentals bilder på våra auktionsobjekt. Hos oss kan du tryggt köpa frimärken hemifrån och få dem levererade direkt till din dörr. Vi känner oss därför säkra på att vi kan leverera god service till våra kunder runt om i världen, även i komplicerade situationer.

– Vi tackar för er förståelse och för att ni fortsätter att ägna er åt vår gemensamma hobby, frimärkssamlandet. Avslutningsvis hoppas vi att alla kommer väl ur denna kritiska period och att vi snart går mot ljusare tider!

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic