Postnord testar utdelning varannan dag

Postnord ska testa att bara dela ut post varannan dag i delar av Skåne, berättar Kristianstadsbladet. Orsaken är givetvis Postnords dåliga ekonomi.

Vi har tidigare berättat om Postnords arbete med att på sikt införa varannandagsutdelning.

– Antalet brev minskar med 10–15 procent varje år. Det påverkar oss ekonomiskt när vi behöver köra ut posten varje dag oavsett om vi har brev att dela ut eller inte, säger Tomas Lilja, distributionsområdeschef i Lund till Kristianstadsbladet.

I september inleds pilotprojektet i delar av Kävlinge och Nöbbelöv. Målet är att projektet sedan ska breddas till hela Skåne, Stockholm och Göteborg. Slutmålet är därefter hela landet.

– Idag har vi vant oss vid att få våra paket levererade hem till dörren eller postlådan eller hämta dem hos ombudet. Samtidigt dimper det ned allt färre vanliga brev i postlådan. Sedan en tid arbetar vi med att ta fram en lösning där du som mottagare får dina paket precis som idag medan du får dina vanliga brev varannan dag. En sådan modell skapar bättre förutsättningar för en hållbar postutdelning i hela landet och ett fortsatt starkt erbjudande för e-handeln även i framtiden, sa Elisabeth Hansson, affärsområdeschef för brevaffären i ett pressmeddelande som vi presenterade den 22 maj 2020.

Paketen på väg hos Postnord. Pressbild

Posta en kommentar