Postnord vann pris i formgivning

Riktiga Vykort vann guld i Svenska Designpriset
Appen Riktiga Vykort, en av PostNords digitala lösningar, har blivit belönad i årets upplaga av Svenska Designpriset.

Appens utseende har tillsammans med byrån Bontouch vunnit guld i kategorin Digitalt – Smarttelefon.

Riktiga Vykort vann med motiveringen: För att den plockar fram designern i vem som helst. För en känsla för detaljer och helhet. Det är roligt och enkelt i gränslandet mellan digitalt och fysiskt.

Design är översatt till svenska formgivning.

– Jag gratulerar mina kollegor till ett väl utfört arbete. Jag vill också tacka alla som använder appen och skickar hälsningar till sina nära och kära. Att få ett vykort kan betyda mycket, säger Elisabeth Hansson, chef för Postnords brev och kommunikationstjänster

Appenhar användare över nästan hela världen och under förra månaden (december 2020) skickades drygt 1,3 miljoner hälsningar från tjänsten, vilket var en ökning med 110 procent från motsvarande tid samma år. Appen låter användaren skapa sina egna fysiska vykort. Ett färdigt vykort skickas sedan hem till mottagarens postlåda.

– 2020 var ett starkt år för Riktiga Vykort och att detta pris delvis röstas fram av våra användare är ett kvitto på att vi har en tjänst som ligger helt i linje med vår ambition att erbjuda våra privatkunder enkla, digitala tjänster som stödjer den fysiska brevaffären, säger Elisabeth Hansson.

Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i formgivning och kommunikation som är öppen för alla som arbetar med formgivning och kommunikation. Priset är 50 procent juryns röster och 50 procent folkets röster.

Posta en kommentar