Premiär för stort filatelistiskt bibliotek på nätet

Det stora filatelistiska bibliotek som byggdes  upp av den 26:e earlen av Crawford i England kommer från den 30 maj att vara tillgängligt direkt på www.globalphilateliclibrary.org. Det är vissa förbehåll när det gäller kopieringsskydd.
 
Crawfords Filatelistiska bibliotek omfattar över 1,3 miljoner sidor och står för cirka 95 % av världens publicerade filatelistiska kunskaper – när det skapades.

Publiceringen lanseras under World Stamp Show i New York. En presentation kommer att ges i rummet 1E07 av Javits Centre vid av Frank Walton, ordförande för The Royal Philatelic Society London. Alla är välkomna dit.
 
När den 26: e earlen av Crawford dog 1913 lämnade han sitt magnifika filatelistiska biblioteket till den brittiska nationen. Det har omsorgsfullt hålls och bevaras sedan av British Library i London, där det är tillgängligt för forskare i läsesalen.
 
Tack vare kreativt tänkande och IT-utveckling av personalen på British Library och volontärer från The Royal Philatelic Society London, ett projekt för att digitalisera varje sida av varje volym är nu långt framskridna.

Man har fått hjälp med finansiering från British Library, den tidigare brittiska Frimärksfonden och The Royal Philatelic Society London.

global-library-160504-10x7-dump

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic