Projekt med paketboxar på stan har inletts

Postnord har inlett ett pilotprojekt där 100 paketboxar testas på olika platser i Stockholmsregionen. Boxarna kommer att finnas i Huddinge, Lidingö och Stockholms stad med flera platser.

Paketboxar. Pressbild: Aniella Svensson

Att få sitt paket levererat via en paketbox är ett önskemål som växer bland mottagarna i Sverige och fördelarna är många. Med paketboxar ökas tillgängligheten genom att det blir enklare för mottagaren att själv hämta sitt paket dygnet runt i anslutning till där man bor eller rör sig.

– Nu är testplaceringarna klara och vi ser stort intresse från många partner. I början kommer vi att koncentrera placeringarna till områden kring Stockholm, för att utvärdera i ett begränsat område. Blir det lyckat ser vi det som ett bra leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl i tätort som glesbygd, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare på Postnord.

– Många av våra medlemmar har länge efterfrågat den här typen av lösning som ju har en tydlig nytta, så vi är nöjda över att ha krokat arm med Postnord för att öka servicen och tillgängligheten för våra medlemmar, säger Erica Nordström, chef Medlem och marknad på HSB Stockholm.

– Med anledning av den ökande e-handeln behövs och efterfrågas fler leveransalternativ av medborgarna. De nya paketboxarna, som kommer att placeras där mycket människor rör sig, är exempel på det, säger Agneta Persson Hellsten, företagslots på Huddinge kommun.

Paketboxarna kommer exempelvis att finnas centralt i Huddinge kommun, på campusområdet vid Kungliga Tekniska Högskolan, på Östermalm, Södermalm, Lidingö men också i andra kranskommuner till Stockholm.

Om Postnords paketbox:
Pilotprojektet lanserades i september och utplaceringen av boxarna kommer att ske löpande under en fyraveckorsperiod. Paketboxlösningen har 13 luckor i olika storlekar. Paketboxen är smidig att använda för mottagaren då all kommunikation sker genom Postnords applikation via blåtand. Konsumenten kan välja paketbox som leveransalternativ precis som de bemannade ombud i e-handlarens utcheckning. När paketet är levererat till paketboxen kommer mottagaren aviseras via sms eller e-post samt i Postnords applikation.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic