Rariteter på Postiljonens internationella höstauktion

Postiljonen håller som planerat höstauktion den 25–26 september och på grund av coronapandemin erbjuder auktionshuset sedan i våras direktbudgivning, vilket gör det möjligt för kunderna att stanna hemma och bjuda från sina datorer under auktionen.

Auktionen fokuserar på de skandinaviska länderna och börjar med Danmark och ett unikt inrikes brev med fyrdubbel frankering med 4 RBS Ferslew 1. Detta spektakulära objekt är skickat från Köpenhamn till ”SLAGELSE 12.10 1851” och är den största kända enheten. Startpriset är 30 000 euro.

Auktionen har också en exceptionellt fin avdelning Grönland Pakke-Porto. Nästan 150 objekt är till salu och bland dem en nyupptäckt raritet som inte tidigare är omnämnd i litteraturen. Denna nyupptäckta pärla är en mycket fräsch och vacker 5 øre från första tryckningen. Frimärket är operforerat i nederkanten med en stor och fullständig marginal. Startpriset är 7 500 euro.

På den norska avdelningen finns flera intressanta objekt, bland andra en unik uppsättning provtryck inför minnesutgåvan av Eidsvold 1914. Det är den enda utgåvan som graverades av K. K. Österrikiska Tryckeriet. År 1918 förstördes alla provtryck så veterligen är dessa tre 20-block av 5, 10 och 20 øre svart, i den slutgiltiga designen, de enda som existerar. Startpriset är 2 000 euro.

Från Schleswig-Holstein kommer en sällsynt nummerstämpel ”30” PLÖN med en perfekt placering på 1 schilling blå med startpris 5 000 euro och från Ryssland en spektakulär 30 kopek perf. 14 ½ x 15 på tunt papper. Startpris för detta märke är 1 250 euro.

På denna auktion, vilket är särskilt påtagligt på den icke-skandinaviska delen, finns ett stort antal genuina landssamlingar till salu under namnet ”Jorden runt på 80 samlingar”. Dessa samlingar är omfattande och välfyllda landssamlingar som byggts upp under årtionden av ett litet antal hela världen-samlare. Här finns många trevliga skatter att upptäcka.

Postiljonen avslutar sedan höstauktionen med den allra sista delen av ”Gummessons Grand Prix d´Honneur samling Finland”. Försäljningen av denna enorma samling klassiskt Finland startade år 2016 och detta blir den sjunde och sista delen i ett omfattande projekt. Del 7 innehåller nya spännande objekt men även osålda objekt från de tidigare auktionerna, dock nu till mycket attraktiva priser. Detta är alltså en andra men också en sista chans att införskaffa några av dessa filatelistiska pärlor.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic