Roland Frahms sista samling på Netex

Ofta kan man eftersända post utan att lägga till nytt porto, men ibland krävs tilläggsfrankering i samband med eftersändning. Sådana ”studsbrev” är populära bland samlarna.

På utställningssajten Netex visas nu Roland Frahms mycket fina samling av eftersänd och tilläggsfrankerad post från perioden 1880–1952.

Tyvärr gick Roland Frahm bort innan samlingen hunnit göras iordning för att visas som utställningsexponat. På Netex visas därför en presentation baserad på Rolands efterlämnade material och objektbeskrivningar.

– Samlingen innehåller många unika försändelser, och är ett resultat av många års samlande och posthistoriska studier. Vi är mycket glada att kunna visa den på Netex, säger Per Gustafson i Posthistoriska Nätverket.

Se utställningen på denna länk

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Harriette frahm skriver:

    Ett stort tack för att Rolands brev fick möjligheten att visas.Speiellt tack till Per Gustavsson som gjorde det möjligt att visa breven .Per Bunnstad tack för förordet och fotot av Roland.Det känns så bra att jag kunde göra detta för Roland med varma hälsningar Harriette Frahm

Drivs av Wordpress, av Cynatic