Säg det med ett kort! Åland Posts nya helsakskort sprider glädje

Den 25 mars gav Åland Post ut fyra helsakskort som passar för gratulationer, festinbjudan och personliga kärleks- och vänskapshälsningar. Amanda Valkonen debuterar som illustratör för Åland Post med denna lekfulla kortserie. Amanda berättar: ”Jag landade i ett maritimt tema för jag ville ha något som kändes åländskt. Korten skulle kännas glada med en ”feel good”-känsla.” 

Motiven är handmålade. Här målas en abborre från  ”Fest”-kortet med gouachefärg. 
Foto: Amanda Valkonen

Säg det med ett kort heter årets helsakskortserie. De fyra kortens tema är: Grattis, fest, puss & kram och tänker på dig. De havsnära karaktärerna fungerar som gemensam nämnare hos de fyra korten, där porto ingår i kortens pris. 

En kul detalj på varje kort är användningen av äkta material: sälens bukett av tidningspapper, trästubben som måsarna sitter på, abborrarnas glittrande paljettfenor och pappersrullen i flaskposten. 

”Jag jobbar huvudsakligen digitalt men tar gärna inspiration från traditionella tekniker. Jag har ett ganska lekfullt uttryck och använder gärna starka färger i mitt arbete. Det var viktigt för mig att korten skulle tilltala en bred publik, men också kännas peppiga och glada med en ”feel good”-känsla. Jag tror att vi behöver det efter hur världen sett ut de senaste åren. Så lekfulla karaktärer fick förmedla och leva ut budskapen i korten”, berättar illustratören Amanda Valkonen. 

 

Posta en kommentar