SFF i Göteborg ställer ut på Netex

Det verkar bli fortsatt svårt för oss frimärkssamlare att träffas på möten och utställningar under hösten på grund av coronaviruset. Då kan internet och digitala aktiviteter vara ett alternativ.

När styrelsen för SFF i Göteborg fattade beslut om att tills vidare ställa in föreningsmötena bestämde man sig samtidigt för att öppna en föreningsutställning på nätet. Den finns på SFF:s utställningssajt Netex.

Tanken är att visa exempel på medlemmarnas samlande, dels för att visa upp sig och göra reklam för föreningen, dels för att dokumentera det material och den kunskap som finns i samlingarna. Just nu innehåller utställningen ett tiotal samlingar. Men förhoppningen är att fler medlemmar ska bli inspirerade till att göra iordning och scanna sina samlingar, och kanske så småningom också ställa ut ”på riktigt”. Det har också kommit förslag om att så småningom göra en samlingsutställning, där medlemmarna bjuds in att bidra med varsitt monterat blad på något Göteborgstema.

Alla är välkomna att titta på SFF Göteborgs föreningsutställning: http://netex.se/sff-goteborg/

Föreningsutställningar på Netex kan innehålla alltifrån fullständiga utställningsexponat eller utställningsmonterade samlingar till mindre anspråksfulla saker, till exempel utdrag ur större samlingar eller enklare sammanställningar av material och beskrivningar kring något tema. Föreningar som vill ordna en utställning är välkomna att kontakta Netex på info@netex.se.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic