Silverplats i Världens vackraste frimärke 2015

I samband med årets upplaga av den spanska utställningen Nexofil genomfördes tävlingen om världens vackraste frimärke med utgivningsår 2015. Postnord tog en hedrande andraplats med frimärket Ingrid Bergman 100 år.
 150820_ingrid_bergman_14kr-portratt

Det israeliska frimärket ”Ljusåret 2015” utsågs till 2015 års vackraste frimärke, tätt följd av det svenska frimärket med Ingrid Bergman.
 
Frimärket med Ingrid Bergman är resultatet av ett samarbete mellan Postnord och US Postal Service. Det är andra gången en samutgåva mellan Sverige och USA leder till topplaceringar i internationella frimärkstävlingar. Första gången var 2005 när Greta Garbos 100-årsdag uppmärksammades med ett frimärke i båda länderna.
 
Förlaga till det prisbelönade Ingrid Bergman-frimärket är ett fotografi från 1940-talet signerat kändisfotografen Laszlo Willinger. Frimärket är formgivet av Gustav Mårtensson, graverat av Lars Sjööblom och tryckt i Postnords frimärkstryckeri i Kista.
 
– Att kombinationen av en stilig bild, skicklig formgivning och en gravyr som återges av lika skickliga tryckare ger frimärken i världsklass det vet vi. Postnord strävar alltid efter att skapa det vackraste och starkaste uttrycket för våra frimärken. Och med Ingrid Bergman-frimärket har vi skapat en enkel och kraftfull skildring av en av världens mest kända skådespelare i det tjugonde århundradet, säger Martin Pingel, designchef vid Postnord Frimärken.

Posta en kommentar

En enda kommentar
Drivs av Wordpress, av Cynatic