Sista maj-träffen i Arjeplog

Charlotte Nordgren berättar om en 30-årig tradition som nu tagit slut högt upp i vårt land.

Så har vi då gått i mål med flaggan i topp efter 30 år!

Det hela började med att Posten i Bodö och i Skellefteå skulle träffas och valde Arjeplog, som ligger precis mittemellan, till mötesort. Några år därefter bildades Arjeplogs Frimärksklubb som tog över arrangemanget med deltagare från ”kyst till kust”.

Vi höll till på Hotell Lyktan med fin logi, god mat och ändamålsenliga lokaler. Deltagarna från Saltenområdet i Norge och svenska Norrlandskusten droppade in under fredagseftermiddagens gång för umgänge och frimärks- och vykortshandel.

Vår klubb hade jubileet till ära ordnat med miniutställning av medlemmarnas samlarområden samt att var och en kort presenterade sig själv och sina intressen i frimärksform. Detta uppskattades!
Även ett lotteri med fina vinster hörde till aktiviteterna.

Vi blev över 30 personer till middagen bestående av lax, hjort och chokladmousse…mums!
Så fortsatte aktiviteterna till sena kvällen…

Tidig lördagsmorgon lades auktionsobjekten ut; De blev många och det tog sin runda tid att se igenom allt.
Så ännu en måltid, pannbiffslunch som smakade super, varefter vi hade dragning på lotteriet med hjälp av klubbens yngste medlem, William tio år.

Till sist startade höjdpunkten – auktionen, med många och långa listor inför en andäktig och koncentrerad församling under ledning av den effektive Lars Andersson vid klubban.

Så skildes vi åt efter alla dessa år, lite vemodigt förstås, men alla verkade ha trivts under ett trevligt och intensivt dygn.
Vi kommer nog många av oss att ses även framöver på andra orter här i norr, såsom Rosvik,Vindeln och Saltdal i Norge.

Tack för oss i Arjeplogs Frimärksklubb för de 30 åren med majträffen. Vi fortsätter våra aktiviteter i klubben på tisdagarna var 14:e dag, som vanligt.

Charlotte Nordgren

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic