Skeppspost och svenskt material i fokus hos Postiljonen

Postiljonen kommer att ha sin höstauktion helgen 30 september-1 oktober. Förutom tre specialiserade
auktioner, i tre separata kataloger, erbjuds också en fantastisk allmän internationell auktion.

Den allmänna auktionen börjar med den icke-skandinaviska delen där en mycket omfattande samling av Storbritannien och det brittiska samväldet är en av höjdpunkterna. Samlingen i tre mycket välfyllda Schaubekalbum innehåller frimärken och brev 1840–1930. Startpriset är 20.000 euro.

En annan fantastisk samling till salu är en omfattande samling av Folkrepubliken Kina 1949–2000 i fyra vackra Leuchtturmalbum. Samlingen omfattar ett stort antal dyra frimärken, sätter liksom miniblock i mycket bra postfrisk kvalitet. Startpris är 15.000 euro.

Till salu är även en exceptionell samling av nordeuropeisk skeppspost. Den erbjuds som enstaka objekt som återfinns under respektive land eller stat i hela katalogen. En stor del av objekten är från de tyska områden, men även i de nordiska länderna som dokumenterar den enorma trafiken mellan dessa grannländer.

En av de objekt som erbjuds är en fantastisk fyrstrip av norsk 4-skilling med två franska poststämplar ”12” perfekt placerade. Startpris är 10.000 euro.

Den svenska delen erbjuder ett enastående utbud av exceptionella frimärken med vackra stämplar. Dessa stämplar återfinns främst under perioden från Skilling Banco till ringtyp och flera är med 5.5.5-certifikat.

– Om du är en älskare av perfektion bör du ta en titt på den extremt vackra 20 öre orange röd med stämpel Östervallskog 19,9 1880. Utropspriset är 150 euro, uppges från Postiljonen.

Tre poster i den svenska delen kommer från den berömda ”Mayfair Find”. Den mest fantastiska är et helt underbart åttastrip av 30 öre mörkbrun, den största som registreras perforerade med verktyget av 1855. Strippet är mycket fräscht med många stämplar i utmärkt centrering. Startpris är 15.000 euro

Slutligen måste vi också nämna en exceptionell brev till Finland med fem exemplar av 4 Skilling Banco klarblå med utmärkta rektangulära stämplar NYKÖPING 22.9 1856. Startpriset är 25.000 euro.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic