Skördefesten på Åland hyllas med frimärken

Den 20 september 2019 uppmärksammar Åland Post Skördefesten, ett av Ålands största och populäraste evenemang, med utgivningen av ett frimärkshäfte.

Bilderna är klickbara för större sådana

Den näst sista helgen i september är det dags för årets upplaga av Skördefesten på Åland som redan har över 20 år på nacken. Den startade 1998 och har vuxit till ett av Ålands största och populäraste evenemang som lockar ålänningar och turister. 2018 samlade den rekordantalet 16 000 besökare.

Syftet med Skördefesten är bland annat att stärka förtroendet för åländska produkter. Runt 50 lantbruksgårdar, matproducenter, förädlare och lokala hantverkare deltar årligen och bjuder under tre dagar på mat, lokala produkter och aktiviteter för hela familjen. Äpplet är Skördefestens symbol och äppelformade skyltar längs vägarna leder besökarna till de öppna gårdarna.

Åländska Therese Andersson debuterar som frimärksfotograf för Åland Post med årets frimärkshäfte.
– Jag har fotograferat Skördefesten i många år. Jag försöker alltid hitta glädjen, kärleken till den levande landsbygden, möten och upplevelser samt förstås ta vara på de härliga septemberfärgerna och ljuset, berättat Therese.

     
Utgivningsdatum: 20.9.2019
Fotograf: Therese Andersson
Upplaga: 50 000
Valör: 9 x Inrikes (14,40 €) 5,60 €
Frimärksstorlek: 53,5 x 24 mm
Häftets storlek: 181 x 62 mm
Papper: 110 g/m2
Perforering: 13 per 2 cm
Tryckmetod: 4-färgsoffset
Tryckeri: Royal Joh. Enschedé

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic