Slutar dela ut post i Södermalmshus

På lördag den 11 jun i slutar Postnord att dela ut post i en fastighet på Södermalm i Stockholm. Orsaken är att bostadsrättsföreningen inte satt in tillräckligt start ljus i trapphuset eller byter ut lägenhetsdörrarna.

– Postnord kör en terrorkampanj med drag av utpressning, säger bostadsrättsföreningens ordförande Hans Wallenberg till Dagens Nyheter.

Tidningen skriver att bostadsrättsföreningen i höstas fick föreningen ett brev från Postnord om att belysningen i trapphusen är för svag och att brevinkasten sitter på fel höjd. I mitten av maj kom ett nytt brev – i väldigt obehaglig ton, tycker Hans Wallenberg – om att de slutar dela ut post den 11 juni och att de som bor i huset får hämta den på Postens företagscenter på Rosenlundsgatan.

– Det gäller samtliga postoperatörer, skriver Postnord. Det är anmärkningsvärt, vi har inte hört något från någon annan, säger Hans Wallenberg till tidningen.

Postnord kräver en belysning på 200 lux i trapphuset. Föreningens elektriker kunde högst får in belysning som ger 150 lux vid brevinkasten.

– Vi har satt in den på ett ställe och trappuppgången tappade sin mysighet. På vintern är det rätt mörkt i trapphuset, men tidningsbuden, som kommer på natten, har inte klagat, säger Hans Wallenberg till Dagens Nyheter.

Een läsare som tipsat oss på www.sff.nu om artikeln berättar att han själv bor i ett liknande hus där det också från Postnord framfröts önskemål om förändringar, dock ännu inte av den grad som på Södermalm.

Lägenhetsdörrarna är spegeldörrar, original från när huset byggdes 1882. Brevinkasten sitter en bit upp och är svåra att flytta. Föreningen vill inte byta ut dörrarna.

– Varför ska vi förstöra våra fina trapphus? Vi anser att det är kulturhistoriskt angeläget att bevara dörrarna, huset är gulklassat av Stadsmuseet och då förväntas det att man ska vara varsam, säger Hans Wallenberg till tidningen.

Läs mer i Dagens nyheters artikel 

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. SG skriver:

    Generellt intressant med ett storföretag (med ett högkvarter som inte helt irrelevant ser ut som en stor grotesk bunker) som inte vill jobba. Nyheten innehåller dock en del märkligheter: trots att från “1882” är gulklassat lägsta nivån (flesta hus i innerstan är annars blå eller grönklassade), i bilden i DN ser gångjärnen rätt moderna (stora och galvaniserade) ut, och hur svårt kan det vara sätta upp ordentlig belysning (motargumentet är nu att det inte är mysigt).