Spetskompetens – årets bästa opensamling på Netex

På utställningen Hallfrim 2016 vann Margareta von Bahr från Trollhättan Postnord Open Trophy för bästa exponat i openklassen. Den svenska rubriken på hennes exponat är Spetskompetens, på engelska är titeln Meagre livelihood, magnificent luxury: An insight into the history of lace.

 Samlingen är en kulturhistorisk exposé över spetsar och spetsknyppling, om de rika och mäktiga som klädde sig i spets och de ofta fattiga kvinnor som tillverkat dem. Margareta blev mycket glad för sitt pris:

– Det är ungefär tio år sedan jag började samla, berättar Margareta. Inte visste jag då, att min hobby skulle ge mig så mycket glädje. Efterhand som jag får ökade filatelistiska kunskaper utvecklar jag min samling mer och mer. På Hallfrim 2016 fick jag många nya idéer. Ett openexponat blir aldrig färdigt.

Den prisbelönta samlingen finns nu också att se på utställningssajten Netex. (länk)

 

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic