Strömstadsfotograf bakom frimärket Solenergi

Iréne Andersson från Strömstad tog bilden av det solbelysta molnet i skyn ovanför Kosteröarna som är motiv på frimärket Solenergi. Det ingår i ett häfte med fyra frimärken på temat naturkraft som Posten nyligen gav ut.
– Fotot kom till för några år sedan då jag besökte föräldrahemmet på Koster. När min arbetsgivare Strömstad kommun ville ha bilder till hemsidan frågade man allmänheten. Flera av mina foton valdes ut, bland annat det med molnet som Posten gillade och gjorde frimärke av, säger Iréne Andersson.

Hon jobbar som barnskötare och har haft fotografering som hobby sedan tonåren. Favoritmotivet är vardagens händelser och människor som hon fångar i kameraobjektivet under promenader runt om i Strömstad.

Frimärket Solenergi visar förutom Iréne Anderssons bild av det solbelysta molnet ovanför Kosteröarna också en solpanel. Solenergi ingår i ett häfte med fyra frimärken på temat naturkraft. Formgivare är Gustav Mårtensson.

Frimärkena har tryckts i offset och förpackas i häfte med tio självhäftande frimärken. Valören är för Sverige Brev (6 kronor). Utgivningsdag var den 24 mars.

Iréne Andersson är fotografen bakom ett svenskt nytt frimärksmotiv. Foto: Marita Lindhav.

De nya frimärkena kring naturkraften.

Posta en kommentar