Svenskarnas Instagrambilder blir frimärken

Med Postnords Instagramtävling #mittfrimärke kan svenskarna för första gången vara med och tävla om chansen att se sitt fotografi på ett riktigt frimärke. Totalt kommer sju bilder att bli till frimärken som alla släpps i maj 2017. Var och en som får ett eget frimärke utgivet får dessutom 5 000 kronor.

– Instagramtävlingen #mittfrimärke sammankopplar kraften i den fysiska försändelsen med social och digital kommunikation. Frimärksmotiven har alltid speglat den aktuella Sverigebilden och det känns därför extra roligt att de nya motiven helt och hållet kommer från svenskarna själva, säger Per Ljungberg, kommunikationschef Postnord Sverige. mitt-frimarke-160518

Mall

Den rikstäckande tävlingen om att få sitt fotografi på ett riktigt frimärke startar den 18 maj 2016. De hashtaggade bidragen samlas på tävlingssajten mittfrimärke.se där de tävlande kan lära sig mer om att fotografera frimärksmotiv och inspireras av frimärken genom tiderna och kända Instagrammares bidrag till tävlingen. 

Mellan den 18 maj och den 12 augusti 2016 ska de tävlande lägga upp sina bidrag på Instagram under hashtagen #mittfrimärke. Postnords Frimärksråd utser tjugo finalbilder som visas på mittfrimärke.se, där svenska folket röstar fram tre vinnarbilder. Resterande fyra utses av juryn.

Vinnarna presenteras på mittfrimärke.se den 14 november och de vinnande bilderna kommer i ett frimärkshäfte som släpps till försäljning i maj 2017.– De vinnande motiven i tävlingen hamnar i fint sällskap med bland annat rymdfarare, historiska händelser, idrottsstjärnor, kungligheter och nu senast Prideflaggan. Vi hoppas på bilder och motiv från hela Sverige och ser fram emot en spännande tävling med många bidrag, fortsätter Per Ljungberg. Så här tävlar du


Ett frimärke med filateli vore trevligt

Ett frimärke med filateli vore trevligt

För att delta i tävlingen om att få sitt fotografi på ett riktigt frimärke tar du en bild på ett motiv som du vill tävla med, beskriver vad motivet föreställer och lägger upp det på Instagram med hashtagen #mittfrimärke under tävlingsperioden 18 maj till 12 augusti 2016.

För att tävla behöver du följa Postnords Instagramkonto @svenskafrimarken. Tänk på att du måste ha öppen en profil för att kunna delta. Originalbilden måste vara minst 2 MB stor och du måste äga rättigheterna till att använda den. Eventuella personer på bilden måste godkänna att du använder bilden i tävlingen och att den kan komma att tryckas som frimärke. Läs mer om tävlingen på mittfrimärke.se.

För de vinnande bidragen

  • Postnord Sverige AB erhåller upphovsrätt i form av nyttjanderätt till fotot som förlaga till frimärke och till andra frimärksprodukter.
  • Postnord Sverige AB erhåller upphovsrätt i form av reproduktionsrätt i reklam- och marknadsföringssammanhang.
  • Postnord förbehåller sig rätten att justera bilden så att den passar frimärksformatet.
  • Vinnarna har alltid rätt att anges som upphovsmakare i anslutning till respektive frimärke och relaterade frimärksprodukter.
  • Fotoarvode om 5 000 kronor per frimärksmotiv utgår.
  • Vinsten kan inte bytas mot kontanter och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

De vinnande bidragen presenteras med vinnarens för- och efternamn i anslutning till de slutgiltiga frimärkena samt i marknadsföringssammanhang. Vinnarna ska också stå till förfogande för intervjuer om och presentation av frimärkena.

Posta en kommentar