Svenskt mode på nya frimärken

2019 års näst sista utgivingsdatum för svenska frimärken är torsdagen den 22 augusti och då handlar det om svenskt mode.
Postnord har tagit fram fem motiv i ett häfte om tio frimärken med vardagsstil.

– Sverige är framgångsrikt inom mode, både nationellt och internationellt. Cirka 70 procent av omsättningen inom modebranschen är export. Flera märken satsar på en skandinavisk enkel vardagsstil, bekväma, lättburna kläder med omsorg om detaljer och material som passar de flesta. Konstnären Mats Gustafson tolkar plagg från några svenska modemärken, Gudrun Sjödén, Arket, Whyred, Filippa K och Hope, noteras från Postnord.

– Plaggen från de valda modehusen representerar den svenska modeindustrins framgångar internationellt. Den tidlösa designen och valda material håller länge vilket är ett av kännetecknen för svenskt mode. Vi är stolta att kunna erbjuda frimärken illustrerade av en internationellt känd modeillustratör för dem som väljer frimärke med samma omsorg som de väljer kläder, säger Stina Olofsdotter, chef för Postnord Frimärken.

Mode är en av de största branscherna inom e-handeln. I samband med att de nya frimärkena lanseras hålls ett seminarium på Postmuseum om e-handelns snabba utveckling och frågor om hållbarhet inom industrin. Flera representanter från de utvalda modeföretagen deltar i samtalet, tillsammans med e-handels- och hållbarhetsexperter från Postnord. Verken av Mats Gustafson kommer att visas upp, tillsammans med de plagg som avbildats.

– Det tycks alltid finnas utrymme för – och en aptit på – att återge mode på olika sätt. För mig är det enkla och direkta återgivandet av mode, att med ögat och bara penna i hand – det som tecknandet har med sig – det kanske mest fascinerande, säger Mats Gustafson

Häfte, 10 frimärken, 5 motiv, inrikes brev.
Illustration: Mats Gustafson
Färger: 4 färger offset
Papper: Självhäftande, gummerat i souvenirark
Format häftesfrimärken: 26,5 x 36,6
Format souvenirark: 157 x 130
Format frimärken i souvenirark: 26,8 x 36,5

Posta en kommentar