Till minne av Christian Sörlin (Forsberg)

Christian Sörlin från Frånö utanför Kramfors har avlidit. Han var född den 15 augusti 1946 och Lars-Göran Karlsson har nedtecknat några minnesord:
Y-katalogens skapare och en känd stämpelsamlare av stämplar från Västernorrlands län har gått ur tiden. Han avled den 19 december 2018 efter flera års cancersjukdom.

Till yrket var han lärare i band annat ekonomi och var de sista 35 åren bosatt i Frånö i Ångermanland.

Han blev ordförande i Kramfors Filatelistklubb 1983 och var det tills han avled. Dessutom var han sekreterare i Härnösandsklubben.

Han var suverän på att göra intressanta tipstävlingar till både Kramfors och Härnösands föreningarnas möten och anordnade även klubbauktionerna.

1988 utgav han den första versionen av Y-katalogen och tio år senare den nuvarande versionen som gjorde att det blev ett väldigt stort intresse av stämpelsamlande i Medelpad och Ångermanland. Den katalogen är uppbyggd på att raritetsgradera/prissätta varje stämpeltyp i detalj under varje period. Han gick igenom enorma mängder kilovara för att detaljundersöka till exempel N60-stämplar och även andra stämplar och hitta olika typer av dessa för varje ort i länet.

Han var född 1946 och även om han var svårt sjuk sista året så var han klar i huvudet in i det sista.

Jag och andra filatelister kommer att sakna honom mycket och våra tankar går till familjen med hustrun Gunilla och hans barn och barnbarn.

Lars-Göran Karlsson

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic