Tre internationella priser till Finland

Tre finländska frimärken tog priser i internationella tävlingar som anordnades i Europa i augusti och september. Alla premierade frimärken representerar ny, modern design av unga, finländska konstnärer.
Miniatyrarket Mode som har illustrerats av Laura Laine vann första pris i tävlingen Grand Prix de l’Exposition WIPA 2009, som hölls i Österrike i augusti. Miniatyrarket Mode presenterar kreationer av sex finländska kläd-, sko- och väskdesigner som har rönt internationella framgångar. Det prisbelönta miniatyrarket utkom 6.5.2009.

Frimärket Skogarna som har designats av Klaus Welp och som ingår i frimärksserien Europa tog andra pris i tävlingen The best artistic Europa Stamp 2011. Tävlingen arrangerades av PostEurop, samarbetsorganet för europeiska postoperatörer, i Bryssel i september. Frimärket Skogarna, som föreställer de fyra årstiderna, utkom 6.5.2011.

Minni Havas belönades med andra pris för sin design av miniatyrarket Älvor i tävlingen Grand Prix pour le meilleur timbre de la jeunesse de l’Union Européenne 2010, som hölls i Bryssel i september. Frimärkena på miniatyrarket föreställer fem olika älvor. Miniatyrarket Älvor, som lämpar sig speciellt för alla hjärtans dag-hälsningar, utkom 25.1.2010.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic