Utrikesportot höjs med 50 procent

Från den 1 januari 2017 höjs utrikesportot för brev upp till 50 gram med 50 procent.
Det gäller porto för brev till alla länder utanför Sverige. Nuvarande portot är 13 kronor och det nya blir 19:50.
I intervallet 50–100 gram är portot liksom tidigare 26 kronor
Med anledning av portohöjningen presenterar Postnord ett nytt  rullfrimärke med stringhylla som motiv.

Stringhylla. Frimärket är utformat av Henning Trollbäck. Förpackningen är rulle med 100 frimärken och ett motiv. Valören är 19,50 kronor för utrikes hälsningar och brev upp till 50 gram (från den 1/1 2017).

Inrikesportot förändras inte.

porto-utrikes-1950-170112-frimarke

 

Posta en kommentar

5 kommentarer
 1. Kjell skriver:

  och utrikesportot för vykort blir då ?

 2. Linda wolf skriver:

  Skämtar ni med mig?!? Okej att man höjer men så mycket?!? Varför?!?

 3. Caroline skriver:

  Helt absurt att höja portot så mycket! Hur motiverar Postnord en sådan godtycklig höjning av portot? Det är ju uppenbart att de inte vill att man ska skicka något utomlands. Jag blir så förbannad. Ska det bara vara rika människor som har råd att skicka brev och vykort? Jag som sysslar med Post Crossing kommer att drabbas hårt.

  • Ella skriver:

   Jag håller med Caroline… jag skriver mycket brev med brevvänner… detta kommer få mig att inte skriva lika ofta.. först måste jag ju hitta 1-2 krs frimärken att komma upp i 19,50 med dom frimärken jag redan köpt!

   Sen ska man köpa nya efter det? Dom vill helt klart att man slutar med brevskrivning och håller sig till tråkiga epost osv.

 4. Karin Bohlin skriver:

  Var nyss på “posten” och köpte utrikes frimärken. Fick då veta att utrikesportot för 50 g höjs till 21 kr fr o m måndag. Ingenstans på “postens” hemsida hittar jag info om detta!