Värnamomärken som kopior bjuds ut

Det där med vad som är äkta och kopior lägger säljarna alltid inte så stor vikt. På Tradera har en säljare på senaste tiden lagt upp flera kopior av de så kallade Värnamofrimärkena under kategorien frimärken även om det inte är frimärken.

Säljaren skriver lite luddigt på slutet av beskrivningen ”Replica” eller kopior. Det känns som att säljaren ger sken av att försöka sälja något som om det vore äkta vara. Säljaren har även lagt ut flera andra klaisska frimärken i kopieform. 

Trots att flera reagerat till auktionsföretaget låtsas man där som så ofta att det bara regnar. De låter säljarna få presentera sina minst sagt tvivelaktiga objekt. 

För oss frimärkssamlare gäller det att hela tiden vara vaksamma. Vi som samlat länge har oftast den kunskap som behövs men för nybörjaren eller den mer oerfarne är det inte alltid lika lätt. 

Posta en kommentar

2 kommentarer
  1. Hasse skriver:

    Inte förvånande men Tradera borde bättra sig liksom säljaren

  2. Kjell skriver:

    Utomordentligt BRA, att visa verkligheten.

    Tradera o eBay är bara intresserade av provision. Så har det tyvärr varit de senaste 10 åren. De följer inte ens sina EGNA regler, och de bara skyller på sin okunnighet om filateli.