Vernon Morris på världskongress i Stockholm

Lördagen den 1 juni 2019 klockan 10.30 inleds World Cinderella Congress på Stockholm 2019. Det gläder oss att Vernon Morris har erbjudit sig att hålla en av de första presentationerna. Vernon kommer att berätta om den klassiska lokalposten i Philadelphia 1843–1868.

Som så många andra började Vernon samla frimärken under sin barndom på 1950-talet. Efter en lång paus för medicinstudier, karriär och familjebildning kom han tillbaka till hobbyn runt 1980 och han byggde då omfattande samlingar av klassiskt USA i lyxkvalitet.

Dessa samlingar såldes i två auktioner i början av 1990-talet. Därefter började han intressera sig för Philadelphias tidiga posthistoria. Under perioden 1843–1868 kämpade privata företag med det statliga postverket om rätten att distribuera post i staden. Lokalposten i Philadelphia var trea i världen med egna frimärken.

Vernon har skrivit otaliga artiklar i tidningar som Collectors Club Philatelist och The Penny Post. Han är engagerad i flera frimärksföreningar och har under årens lopp fått många utmärkelser.

Nu kommer Vernon Morris till Stockholm och Stockholmia 2019. Besökarna på World Cinderella Congress får möjlighet att lyssna till kanske världens främste expert på de tidiga lokalposterna i USA.

Christer Brunström

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic