Vi hedrar Gösta med Skaravykort

Göst Karlsson avled i fredags och vi vill hedra hans minne med att visa en del vykort från hans kära stad Skara.

Få människor har betytt så mycket för en stad som Gösta gjorde för sitt Skara. Han älskade staden och staden honom. Gösta var journalist i Skara och ”alla” kände honom och han ”alla”. Han var bland annat jubileumsgeneral för staden:

Vad han sedan betytt för SFF och alla medlemmar är omöjligt att berätta på några rader då han intresserade och verkade för ”alla”: Ungdomar, utställare, vykortssamlare, den vanlige hobbyfilatelisten…

Även efter sin pensionering stöttade han på olika sätt förbundet. Han hade kvar ett officiellt uppdrag och det vara att ingå i valberedningen, vilket passade mer än väl då han kände mängder av filatelister både inom och utom landet.

Posta en kommentar

4 kommentarer
 1. Finn Nielsen skriver:

  Det var en tråkig nyhet att Gösta lämnat oss.

 2. bertil malm skriver:

  ja, han var en stor profil, en stor kämpe. inte bara inom filatelin. Envis i jobbet, rolig och intressant att prata med. Sådan var han den gode Gösta.
  Hälsningar Bertil Malm

 3. Arne Lindgren skriver:

  Med Gösta har en av de färgstarkaste profilerna inom svensk filateli försvunnit- Jag och min fru kommer att sakna honom och vi vill också lämna en hälsning till Olga.
  Hälsningar
  Lily Luobov Lindgren och Arne Lindgren

 4. Eva Blomster skriver:

  Gösta Karlsson var en stor filatelist.Han kunde frimärken.Han och frimärken hörde ihop precis so klistret på frimärkena. han var påhittig och stridig.Jag var på ett möte i klubben i Skara.Det var ett lotteri då och jag vann ett pris. det var ett minneskort på drottning Silvia. “nu har du tur idag Eva.Det är värt ett hundra kronor.” Nästan varje vecka pratade jag med Gösta i telefon.Vi pratade om allt möjligt.han var duktig på att prata. Men nu vet jag inte numret till honom.