Vill locka till Skara

Gösta Karlsson i Skara Filatelistförening har skrivit lite välkomstord för Skara.

Välkommen till Skara!

Är du ute och reser i sommar så stanna till i Skara.
Vi har mycket att bjuda på! För dig som är filatelist och posthistoriskt intresserad kan vi rekommendera Västergötlands Museum, som i sommar visar utställningen ”Kortet kom fram”. Här berättas svenska postens historia och här visas i 20-talet ramar en rad sällsynta stämplar tillsammans med lokal posthistoria, lokalpost, förfilateli och ett par samlingar med motivmärken från Skaraborg.

I en vykortsutställning presenteras Skara som staden såg ut för 100 år sedan.

Men Skara är mycket mer. Har du barn med dig är Sommarland självklart. Frimärksmotiv att närmare studera är förstås glasmosaiken i domkyrkan och Sveriges förmodligen äldsta bok i vårt gamla bibliotek. Peter Hernqvist är svensk veterinärmedicins fader och han har ett eget museum. Så har vi förstås, inte att förglömma, Varnhems klosterkyrka. Där pågår i sommar spännande utgrävningar, där vi får veta mera om Sveriges kristna historia.

Välkommen även nästa år!
Den 19 mars är Frimärkets Dag. Då invigs här ungdomsutställningen SKARUNG 16 där vi visar en rad samlingar från framstående ungdomar från hela landet. Temat för utställningen är BROAR MELLAN GENERATIONERNA. Den utställningen pågår till den 17 april. Ni kan beställa reglementet, som är klart i augusti. Anmälningsblankett bifogas.

Den 15 och 16 april är det här i Skara SFF-dagar med handlarmässa och en rad framstående föreläsare. Den 16 och 17 april har Sveriges Filatelist-Förbund kongress.

Till allt detta vill vi hälsa dig Hjärtligt välkommen!

Vill du ha mer information är du välkommen att höra av dig, antingen till undertecknad eller till kommunens turistbyrå, 0511–32000. Hemsida: skara.se

Välkommen till Skara!

SKARA FILATELISTFÖRENING och SKARA FRIMÄRKSUNGDOM

Gösta Karlsson/ordförande
Tel 070–32 18 500 E-post: gosta@skaramail.se

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic