VM-finalen i dag – för 62 år sedan

Sin egen födelsedag liksom familjens och några till sitter där de ska och det gör även vissa idrottsdatum. Allra met för egen del är i dag för 62 år sedan, den 29 juni 1958 när Sverige – Brasilien mötts i VM-finalen i fotboll i Solna.

Den här dagen var jag lite ledsen, inte för att Sverige förlorade med 2–5 utan för att jag inte fanns på plats. Sex år gammal hade jag inte fått följa med min fem år äldre bror till huvudstaden och det var mycket gråt och tandagnisslan från min sida.

För två år sedan fullbordade jag min revansch på VM i fotboll 1958 genom att göra ett exponat om detta VM samt följa VM 2018 på plats i Ryssland.

Så något gott blev det ändå av missade VM 1958.

Mitt exponat skulle ha visats vid världsutställningen i London i maj och senare i samma månad i en annan utställning i Denver i USA. Nu blev det på grund av coronapandemin noll och intet av dessa utställningar.

Så kan det vara och nedan följer lite filateli och annat med anknytning till VM i fotboll.

Posta en kommentar

Drivs av Wordpress, av Cynatic