Wisslarens höstbilder på nya frimärken

Fotograf Christoffer Collin vet inte varför hans bilder lockar så många. Han funderar inte så mycket på det, heller.
– Dyker det upp ett motiv som triggar mig och som känns rätt i själen försöker jag fånga det. Jag litar på min känsla, säger han Postnords Bulletin och berättar att berg och vatten för närvarande är favoritmotiv.
– I Karlskoga, Värmland, där jag växte upp är det rätt platt, så första gången jag såg riktiga berg blev jag helt fascinerad.

Christoffer Collin hade aldrig varit fotointresserad men under en resa i Thailand hösten 2011, då 28 år, upptäckte han att det var rätt kul att ta bilder med sin mobil. Han lade ut bilderna på mobilappen Instagram under pseudonymen ”Wisslaren”.

Tillbaka i Sverige fortsatte han att uppdatera sitt konto med bilder på naturen.

– Jag cyklade runt och fångade miljöer som jag av olika anledningar kände för. Tydligen gillade andra vad de såg, för antalet följare på Instagram ökade stadigt.

Idag har han 1,4 miljoner följare.

Nu blir det även frimärken för Christoffer. Fem av hans bilder är motiv på de frimärken som ges ut av Postnord den 25 augusti. De säljs i häfte om tio märken. Portot är Brev och priset därmed 6:50 stycket.

Posta en kommentar

En enda kommentar
  1. Kjell skriver:

    Så många brevskrivare som det finns idag, så är det väl på sin plats att ge ut lite fler frimärke. Då kan Postnords maskiner få lite mer att göra. 😉